Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

2016 évi véradóünnep

E-mail Nyomtatás PDF

Beszámoló a 2016. évi Fejér megyei véradó ünnepségről

 

Hagyományainkhoz híven 2016-ban is megrendezésre került a Megyei Véradó Ünnepség.

A véradók napja különleges ünnep.

Az emberség, az emberi szolidaritás és a felebaráti szeretet ünnepe.

A véradók, akik önzetlenül, köszönetet nem várva, nem ismerve kik a gyógyulni vágyók, a vérükkel segítenek életben maradásukért. Adnak, és a győztes az, aki adni tud, különösen győztes akkor, amikor másnak az életét tudja visszaadni.

Az önkéntes véradás a segítségnyújtás legszebb módja. Fontos, hogy életeket mentünk.

A véradók napja azon ritka alkalmak közé tartozik, amikor ellentétben az év többi napjával, véradóink felé nem kéréssel fordulunk, hanem megpróbáljuk lehetőségeinkhez mérten megköszönni azt az önzetlen tevékenységet, mellyel bajba jutott embertársaik életét mentik meg.

A december 8-án rendezett ünnepségnek Székesfehérváron a nívós Hotel Magyar Király (kupolaterme) szolgált helyszínül.

141 meghívott vett részt az eseményen.

Személyes megjelenésével emelte az est fényét Dr. Nemes Nagy Zsuzsa az Országos Vérellátó Szolgálat régióvezető főorvosa, Dr. Steiner Zsuzsa a szfvári Vérellátó vezető főorvosa; a Polgármesteri Hivataltól Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok; a Katasztrófavédelem részéről Magosi Lajos tü. ezredes, és Udvardi János tü. alezredes; és nem utolsósorban Juhászné Bácsi Beatrix a szfvári Vérellátó vezető asszisztense.

A rendezvényen média partnereink is képviseltették magukat, az ünnepségről másnap terjedelmes cikkben számolt be a Fejér Megyei Hírlap, és a helyi Fehérvár Televízió programjában is kiemelt helyet kapott a rendezvényünkről készült összeállítás, valamint a riportok.

A kitüntetettek emléklapot és ajándékot kaptak, melyet a Fejér megyei Szervezet Elnöke Dr. Fábián Károly és Szücsné Szigeti Hedvig megyei igazgató asszony adott át.

Vendégeinknek műsorral is kedveskedtünk.

Amerein-Móizer Adrienn, Tamásfalvi Krisztián, valamint Rechner Csaba zenés produkciójukkal megalapozták az est ünnepi hangulatát. A Jam zenekar énekese csodálatos dalokkal varázsolta el vendégeinket.

A 2016-os Véradó Ünnepségünk zárásaként egy finom vacsorával köszöntük meg mindenkinek a részvételt.

Egy feledhetetlen, jó hangulatú estét töltöttünk el véradóinkkal, önkéntes szervezőinkkel, véradós dolgozókkal, partnereinkkel és támogatóinkkal.

Képek itt.

 

Módosítás: ( 2017. február 27. hétfő, 17:54 )  

Közösségi oldalak

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetét a

támogatja